Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Starostwo Powiatowe w Międzychodzie
System Rada

System Rada
Profile Radnych, komisje, interpelacje, kalendarz posiedzeń.

System eBoi

eBoi
Jak załatwić sprawę?

Klauzula informacyjna dla kierowników jednostek organizacyjnych Powiatu Międzychodzkiego oraz dla kierowników administracji zespolonej, dla których Starosta Międzychodzki wykonuje czynności z prawa pracy

KLAUZULA INFORMACYJNA 
dla kierowników jednostek organizacyjnych Powiatu Międzychodzkiego 
oraz 
dla kierowników administracji zespolonej, dla których Starosta Międzychodzki 
wykonuje czynności z prawa pracy   


Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady /UE/ 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE /Dz. Urz. UE.L nr 119, str.1/,dalej RODO inform,  informuję, iż:

  1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Starosta Międzychodzki z siedzibą w Starostwie Powiatowym  w Międzychodzie, ul. 17 Stycznia 143,
  2. inspektorem ochrony danych osobowych w Starostwie Powiatowym w Międzychodzie Pani Agnieszka Krupa – Sokołowska mail a_krupa@onet.eu.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu wykonania umowy o pracę , której Pani/Pan jest stroną – art.6 ust.1 pkt b RODO,
  4. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom innym, niż upoważnione na podstawie przepisów prawa.
  5. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.  
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres wymagany przepisami prawa pracy w zakresie   obowiązku przechowywania dokumentacji pracowniczej.
  7. posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania.
  8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
  9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne do celów związanych z nawiązaniem i przebiegiem Pani/Pana zatrudnienia -  wymóg ustawowy. 

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Mikołaj Konopiński 11-02-2019 15:18:00
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Mikołaj Konopiński 11-02-2019
Ostatnia aktualizacja: Mikołaj Konopiński 13-02-2019 11:12:13